Search This Blog

Tuesday, July 20, 2010

Cuba rasuah RM1,000 bebas wanita warga asing


20/07/2010 4:49pm


BUKIT MERTAJAM - Seorang lelaki dipercayai bertindak sebagai 'orang tengah' kepada pemilik sebuah restoran di Bukit Tengah di sini ditahan selepas cuba merasuah anggota polis yang membuat serbuan di situ, Sabtu lalu.
Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT), Asisten Komisioner Azman Abd. Lah berkata, lelaki warga tempatan itu ditahan selepas memberi RM1,000 kepada polis dalam serbuan kira-kira pukul 12.30 malam.
"Kita mendapat maklumat bahawa premis berkenaan menjalankan kegiatan tidak bermoral dan dalam serbuan itu, polis menahan tiga wanita warga asing dipercayai bekerja sebagai pelayan pelanggan di situ.
"Kesemua mereka yang ditahan itu berusia dalam lingkungan 20 hingga 30 tahun serta tiada permit dan telah menyalahgunakan pas lawatan sosial," katanya.
Beliau berkata, sebaik tiga wanita itu ditahan, lelaki yang memperkenalkan diri sebagai orang tengah kepada pemilik restoran terbabit menghampiri anggota polis dan menawarkan wang.
Turut ditahan, seorang lelaki warga asing berusia 40-an yang tiada pengenalan diri dan bekerja sebagai penjaga di situ. - Bernama

No comments:

Post a Comment