Search This Blog

Friday, July 16, 2010

Ayah tenat mahu bertemu nenek

KUALA LUMPUR: Seorang anak yang kini tenat dan terlantar di hospital menyimpan hasrat untuk bertemu ibu tercinta sebelum menghembuskan nafas terakhir selepas lebih dua tahun terpisah.
Salleh Abd Hamid, 64, kini terlantar di sebuah hospital swasta di Shah Alam akibat komplikasi jantung dan paru-paru manakala doktor meramalkan harapan untuk pulih tipis.
Anak Salleh, Ahmad Fadhli, 34, berkata bapanya selalu memanggil nama nenek, Che Gayah Awang, 82, membuatkan dia ingin mencarinya walaupun nenek hilang sejak 2008.

“Kami sekeluarga giat berusaha mencari nenek di rumah saudara-mara, pusat kebajikan dan rumah orang tua, namun sehingga sekarang belum berhasil,” katanya ketika ditemui bersama isterinya, Nur Saniah Abdul Wahab di sini, semalam.

Ahmad Fadhli berkata, neneknya itu sudah nyanyuk dan mula tinggal dengan bapanya di Klang sejak 1997 selepas datuknya meninggal dunia.

“Pada hari kejadian, nenek keluar rumah sehelai sepinggang termasuk tidak membawa pengenalan diri, wang serta sebuah diari yang selalu dibawanya,” kata Ahmad Fadhli.

Menurutnya, laporan polis juga sudah dibuat adiknya sebelum ini di Klang berhubung kehilangan terbabit.

Ahmad Fadhli berharap orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai neneknya itu memaklumkan kepada balai polis berhampiran.

No comments:

Post a Comment