Search This Blog

Monday, June 21, 2010

Polis tumpas geng pecah kereta, ragutBALIK PULAU 20 Jun - Polis berjaya menumpaskan satu geng pecah kereta dan ragut dengan tertangkapnya empat lelaki dan merampas pelbagai barangan curi yang bernilai lebih RM25,000 di dua lokasi berasingan, di sini awal pagi ini.
Dengan penahanan itu, polis percaya telah menyelesaikan 25 kes pecah kenderaan di daerah Barat Daya membabitkan kawasan Bayan Lepas, Bayan Baru dan kompleks beli-belah Queensbay.
Timbalan Ketua Polis Daerah Barat Daya, Deputi Supritendan Lai Fah Hin berkata, siasatan awal mendapati, modus operandi kumpulan itu adalah dengan memecahkan cermin kereta sebelum mengggunakan skru untuk mengumpil pemain cakera padat (CD) atau cakera video digital (DVD).
Menurutnya, bertindak atas maklumat orang awam, sepasukan anggota dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Barat Daya telah menyerbu sebuah rumah di Mukim 12, Sungai Nibong Kecil, Bayan Lepas pada pukul 12.45 tengah malam.
''Dalam serbuan itu, polis turut menahan dua lelaki masing-masing berusia 29 dan 32 tahun.
"Siasatan lanjut ke atas kedua-dua suspek terbabit, polis menyerbu lokasi sama pada pukul 2 pagi dan menahan seorang rakan mereka serta merampas pelbagai barangan curi,'' katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

No comments:

Post a Comment