Search This Blog

Thursday, June 17, 2010

Pesanan terakhirKOTA TINGGI - “Suami ada berpesan suruh akak belajar reda dengan ketentuan Ilahi,” begitulah pesanan seorang suami sebelum dilaporkan hilang oleh isterinya pada 10 Jun lalu. 

Norhadilah Mohammad, 26, sebelum ini membuat laporan polis berkaitan kehilangan suaminya, Mohd Wafi Laiman, 27, yang tidak pulang ke rumah seperti biasa selepas keluar bekerja di Skudai. 

Beliau langsung tidak menyangka pesanan tersebut adalah petanda bahawa suaminya akan meninggalkannya untuk selamanya. 

“Isnin malam minggu lalu kami sekeluarga keluar makan bersama-sama dan saya bersyukur sempat menghabiskan masa bersama sebelum kehilangannya. 

“Tetapi, pada malam itu tiba-tiba anak saya tidak mahu dipegang oleh arwah suami padahal selalunya dia manja dengannya,” katanya yang amat sebak dengan kejadian tersebut. 

Pesanan terakhir suami Norhadilah sebelum mayatnya ditemui jatuh gaung

Norhadilah berkata, pelbagai usaha dilakukan dalam usaha mencari suaminya dengan mengedarkan gambar suaminya ke sekitar daerah ini terkilan kerana tidak men yangka suaminya terlibat dalam kemalangan tidak jauh daripada kampung mereka.

Mayat mangsa ditemui dalam kereta Perodua Kancil yang dinaikinya ketika keluar bekerja pada pagi 8 Jun lalu oleh pekerja Syarikat Air Johor (SAJ) dalam gaung di Kilometer 24.5, Jalan Lok Heng-Mawai, semalam.

Bagaimanapun mayat mangsa ketika ditemui sukar dikenal pasti kerana telah berulat dan sebelah mata hilang.

Siasatan menunjuk kan kematian mangsa adalah disebabkan kemalangan jalan raya.

Perodua Kancil yang dipandu mangsa dikatakan terbabas ke kanan jalan lalu jatuh ke gaung di kawasan tersebut dengan kedalaman kira-kira lima meter dari paras jalan raya.

Norhadilah mengatakan, mangsa yang meninggalkan seorang anak lelaki berusia satu tahun dua bulan tidak menunjukkan sebarang perubahan sikap selain ada berpesan belajar reda tentang sesuatu kejadian.

Malah beliau reda dengan pemergian suaminya yang dikebumikan di kampung ibu bapa mertuanya (kampung ibu bapa arwah suamninya) di Felda Air Tawar 2 pada malam mayat mangsa ditemui.

No comments:

Post a Comment