Search This Blog

Thursday, June 17, 2010

Peniaga ayam jual dadahNIBONG BAWAH – Tindakan licik tauke dadah kecil-kecilan berselindung di sebalik perniagaan menjual ayam akhirnya terbongkar apabila polis berjaya menemui sejumlah dadah dalam serbuan di rumahnya, di sini. 

Ketua Polis Daerah, Superintendan Dahlan Mohd Noor berkata, suspek yang difahamkan menjalankan perniagaan menjual ayam di Jalan Nibong itu dipercayai turut menjadikan lokasi perniagaannya sebagai transit jualan dadah untuk diedarkan kepada penagih tempatan. 

Bagaimanapun, rahsia tauke ayam berusia 20-an itu terbongkar setelah polis menemui sejumlah dadah dalam serbuan di rumahnya kira-kira jam 3.30 petang. 

Dahlan berkata, aktiviti terbabit berjaya dikesan lalu satu operasi khas untuk mengekang gejala berkenaan dilakukan pihaknya. 

“Bertindak atas risikan, sepasukan polis dari Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Daerah diketuai Inspektor Wahid menyerbu rumah suspek di Nibong Bawah. 

“Selepas serbuan dilakukan dan hasil pemeriksaan lanjut, kami berjaya menemui lapan biji pil kemerahan disyaki dadah jenis metham-phetamine yang diletakkan dalam beg pinggangnya,” katanya. 

Menurutnya, suspek dipercayai menjadi dalang utama sindiket pengedaran pil kuda secara kecil-kecilan di kawasan berhampiran. 

“Ketika serbuan, beberapa ahli keluarganya yang lain pada awalnya cuba menafikan pembabitan suspek dalam penyalahgunaan dadah, namun setelah sejumlah dadah ditemui dalam beg pinggangnya, ia menguatkan lagi bukti bahawa peniaga ayam itu terbabit dengan kegiatan yang menyalahi undang-undang,” katanya.

No comments:

Post a Comment