Search This Blog

Thursday, June 17, 2010

Lima sekeluarga maut dalam kemalangan di Jalan Kuantan- Segamat

PEKAN: Lima sekeluarga terbunuh dan tiga lagi parah apabila kenderaan pelbagai guna yang mereka naiki bertembung dengan sebuah treler di Kilometer 87 Jalan Kuantan-Segamat pada 7.45 pagi tadi.
Mereka yang meninggal dunia ialah Roland Wee Seng Hock, 56; anak lelakinya, Joash Wee, 23; serta dua anak perempuannya, Jasinth Wee, 18 dan Jelyn Wee, 16, dan ibu mentuanya, Lim Kim Boon, 79.
Mereka yang cedera parah pula ialah isteri Roland, Chew Chin Loi, 54, dan dua lagi anak mereka Jemima Wee, 17, dan Josiah Wee, 13 yang kini menerima rawatan di Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) Kuantan.

Keluarga itu berasal dari Taman Mas Ria, Muar, Johor.

Timbalan Ketua Polis Daerah Pekan, Deputi Superintendan Amran Sidek berkata, dalam kejadian itu, kenderaan Naza Ria yang dipandu Roland, seorang guru penolong kanan di sebuah sekolah menengah di Muar, dipercayai sedang menuju ke Melaka untuk menyambung cuti persekolahan selepas menghabiskan tiga hari menziarah rakan keluarga itu di Kuantan.

Setiba di tempat kejadian, kenderaan mereka bertembung dengan treler tanpa muatan itu yang dipercayai cuba memotong sebuah kenderaan lain, katanya.

"Pemandu lori berusia 55 tahun itu ditahan untuk siasatan lanjut," katanya kepada pemberita di bilik mayat Hospital Pekan.

Roland, Joash, Jelyn dan Lim mati di tempat kejadian manakala Jasinth meninggal dunia di Hospital Muadzam Shah akibat kecederaan parah di kepala.

Pemandu lori itu mengalami kecederaan ringan, katanya.

Nahas itu berlaku hanya 10 kilometer daripada kemalangan yang meragut nyawa enam orang pada Isnin lepas.-Bernama

No comments:

Post a Comment