Search This Blog

Friday, June 11, 2010

Lebih lalat daripada nasi!KAMPUNG HILIR – Pada mulanya, kehidupan penduduk Kampung Hilir, Batang Melaka dekat Selandar aman damai tanpa apa-apa masalah yang boleh mengganggu ketenteraman mereka. 

Namun ia tidak berkekalan apabila lebih 30 keluarga di sini menerima kehadiran lalat yang banyak akibat timbunan najis ayam di kawasan tapak pertanian dipercayai untuk projek tanaman sayur di kampung mereka sejak April lalu. 

Ahli Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Batang Melaka, Mohamad Nor, 53, berkata, penduduk sebelum ini dimaklumkan bahawa projek perumahan akan dibangunkan di kawasan pertanian itu sepatutnya di atas tanah seluas 5.2 hektar kira-kira lapan tahun lalu. 

”Kami tidak kisah jika tanah ini dibangunkan dengan pelbagai projek tetapi longgokan najis ayam sehingga menarik minat tetamu tidak diundang memang merimaskan kami. 

”Bukan sahaja keamanan penduduk terganggu, malah bau busuk najis ayam juga menimbulkan rasa tidak senang masyarakat di sini,” katanya kepada Sinar Harian.

No comments:

Post a Comment