Search This Blog

Friday, June 11, 2010

Kena buah Tomoi Siam

SEREMBAN: Seorang penyangak jatuh tersungkur di tepi longkang selepas terkena tumbukan ala Tomoi Siam pada muka ketika cuba melarikan diri selepas memecah masuk sebuah kenderaan di Kemayan Square, di sini, semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 9.20 pagi, lelaki berusia lingkungan 20-an itu dilihat terhoyong-hayang melarikan diri dengan motosikal bersama seorang rakan yang sedia menunggu.
Malah, lelaki terbabit boleh dianggap berhati kering kerana berani melakukan perbuatan itu berikutan keadaan sekeliling yang sentiasa ramai orang berikutan lokasinya berhampiran sebuah restoran.

Ketika kejadian, pemilik pacuan empat roda itu bersama isterinya meninggalkan kenderaan untuk pergi menjamu selera di sebuah restoran tidak jauh dari situ.

Mangsa, Toh Ming Ching, 28, berkata sebaik kembali semula ke kenderaannya, isterinya melihat pintu bahagian pemandu terbuka dan pada masa sama melihat seorang lelaki berada di dalam.

Katanya, dia sempat melihat lelaki terbabit sedang membuka pemain cakera padat digital (DVD) bersama skrin dalam kenderaannya.

“Melihat perbuatan itu, saya kemudian terus menjerit menyebabkan lelaki itu terkejut dan cuba melarikan diri.

“Saya cuba menangkapnya, namun dia sempat memukul muka saya menggunakan objek yang tidak diketahui. Berikutan itu, saya sempat menumbuk mukanya menyebabkan dia jatuh sebelum bangun semula dan melarikan diri bersama seorang rakannya dengan sebuah motosikal.

Toh berkata, berikutan kejadian itu, dia kehilangan sebuah kamera digital dan kad Touch ‘n Go yang dilarikan lelaki terbabit dan percaya lelaki itu menggunakan topi keledar untuk memecahkan cermin pintu pacuan empat rodanya.

“Saya percaya lelaki itu datang bersama dua lagi rakan yang menunggu dengan motosikal manakala seorang lagi dalam sebuah kereta yang sengaja diletakkan di sebelah kenderaan saya,” katanya. Berikutan itu, mangsa membuat laporan di Balai Polis Seremban 2.

No comments:

Post a Comment