Search This Blog

Thursday, June 17, 2010

Isteri harap keajaiban

MARANG: “Walau sudah 100 hari dia tidak sedarkan diri akibat koma selepas terbabit kemalangan pada Mac lalu, saya masih mengharapkan keajaiban untuk melihat suami pulih dan menjalani kehidupan seperti biasa,” katanya Zainun Ismail, 55.
Suaminya, Abdul Razak Abdullah, 61, mengalami pendarahan teruk di kepala akibat kemalangan itu, namun kini harapan sedikit terpancar dalam diri Zainun apabila suaminya mula memberikan reaksi dengan mengelipkan mata.
“Saya reda dengan ketentuan Tuhan kerana doktor berpesan kepada saya hanya kecekalannya dan keajaiban untuknya pulih.

“Namun, saya gembira melihat dia mengelipkan mata dan sudah tidak bergantung pada alat bantuan pernafasan” katanya.

Menurutnya, suaminya dipindahkan ke Hospital Hulu Terengganu dari Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) dan ia serba sedikit memudahkannya berulang alik.

Mac lalu, Harian Metro melaporkan dua beranak, Abdul Razak dan anaknya, Abdul Mu’iz Abdul Razak, 20, cedera parah selepas terbabit kemalangan di Jalan Kuala Terengganu - Kuala berang.

Abdul Mu’iz yang cedera parah di kepala meninggal dunia selepas 40 hari terlantar di hospital manakala Abdul Razak koma sejak kemalangan itu.

Sementara itu, Ketua Lembaga Perwakilan Sahabat Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) Marang, Aslina Ngah, berkata seluruh warga Sahabat AIM bersimpati dengan nasib yang menimpa keluarga Zainun dan membuat kutipan bagi membantu keluarga berkenaan.

“Kami sangat simpati dengan nasib Zainun apatah lagi Zainun adalah sahabat AIM yang aktif bagi membantu suaminya selama ini.

“Kami harap sumbangan ini dapat meringankan beban keluarga itu walaupun tidak seberapa,” katanya.

No comments:

Post a Comment