Search This Blog

Saturday, June 26, 2010

Empat rumah kedai terbakar2010/06/26

HUTAN MELINTANG: Empat kedai papan sederet di Jalan Tepi Sungai di sini, musnah dalam kebakaran menyebabkan kerugian mencecah RM250,000 dalam kejadian jam 2.30 pagi semalam. 

Dua daripada premis itu untuk operasi syarikat pengangkutan dan kilang ikan musnah sepenuhnya, manakala dua lagi termasuk kedai persatuan nelayan musnah sebahagian.

Penolong Pengarah Operasi Bomba dan Penyelamat Perak, Nazri Zakaria, berkata tiga jentera bomba dari Teluk Intan dan Sabak Bernam bersama 19 anggota dikejarkan ke tempat kejadian sebaik menerima panggilan kecemasan jam 3.18 pagi.

"Api dapat dikawal sepenuhnya pada jam 4.18 pagi. Pihak bomba masih menyiasat punca kebakaran," katanya di sini, semalam. 

Beliau berkata, tiada kemalangan jiwa atau kecederaan dilaporkan dalam kejadian berkenaan. 

Sementara itu, Pengurus Syarikat Pengangkutan Lian Hoe yang hanya mahu dikenali sebagai Teoh, berkata syarikatnya yang beroperasi sejak 10 tahun lalu mengalami kerugian hampir RM100,000 termasuk akibat kemusnahan peralatan serta beberapa motosikal milik pekerja. 

Pemilik kilang ikan yang hanya mahu dikenali sebagai Tan pula mendakwa tekanan rendah air pili bomba menyebabkan kebakaran lewat dapat dipadamkan. "Kami terpaksa memberhentikan operasi perniagaan kerana semua peralatan dalam kedai musnah," katanya. 

No comments:

Post a Comment