Search This Blog

Monday, June 28, 2010

Disko Indon bawa padahPUCHONG – Menyanyi dengan berpakaian mencolok mata selain berjoget dalam keadaan memberahikan bersama pengunjung yang dahagakan hiburan malam minggu membawa padah kepada dua wanita warga Indonesia yang bekerja Mini Disko Indon di Taman Perindustrian Puchong Utama, dekat sini, semalam. 

Difahamkan, sebahagian pengunjung yang ke tempat itu untuk menjamu selera sebelum ini mendakwa meluat dan menyampah apabila melihat aksi terkinja-kinja pengunjung yang rata-rata warga Indonesia menari bersama penyanyi dalam keadaan menghairahkan. 

Malah Sinar Harian turut difahamkan, aktiviti berkenaan dijalankan di satu kawasan tersorok berhampiran kawasan kilang dan makin memuncak antara jam 2 hingga 4.30 pagi bagi mengelakkan ia dikesan pihak berkuasa. 

Bagaimanapun, aktiviti yang tidak mendapat kebenaran pihak berkuasa tempatan (PBT) yang dipercayai bergiat aktif sejak beberapa bulan lalu itu tumpas apabila diserbu sepasukan anggota penguatkuasa Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) dan Cawangan Anti Maksiat, Kongsi Gelap dan Perjudian (D7) Ibu Pejabat Polis Daerah Subang Jaya, kira-kira jam 12.30 pagi semalam. 

Ketika serbuan, pelanggan lelaki warga Indonesia yang enak menjamu selera sambil disajikan aktiviti hiburan itu bagaimanapun dapat melarikan diri sebaik mendapati premis itu diserbu pihak berkuasa.


No comments:

Post a Comment