Search This Blog

Tuesday, May 11, 2010

Sarkozy, Bruni asmara dulu

2010/05/11

SARKOZY-Bruni, sering 'berasmara' terlebih dulu dan rela membiarkan ketua negara menunggu lama.
SARKOZY-Bruni, sering 'berasmara' terlebih dulu dan rela membiarkan ketua negara menunggu lama.
Ketua negara terpaksa tunggu sebelum jumpa pasangan pertama Perancis 

PARIS: Wanita Pertama Perancis, Carla Bruni dan suaminya Presiden Perancis, Nicolas Sarkozy, membiarkan seorang ketua negara menunggu mereka kerana mengadakan hubungan seks terlebih dulu, dakwa sebuah buku terbaru.
Didedahkan Bruni sendiri, bekas supermodel berusia 42 tahun kepada Wanita Pertama Amerika Syarikat, Michelle Obama, mencetuskan spekulasi pembesar negara itu mungkin Ratu Britain.
Sarkozy bermalam di Istana Windsor beberapa minggu selepas perkahwinan mereka dua tahun lalu apabila melakukan lawatan rasmi ke United Kingdom. 

Buku itu mendedahkan, Bruni dan Michelle membincangkan kehidupan seks me- reka ketika pertemuan di Amerika. Namun, Bruni mengakui kehidupan cintanya dengan Sarkozy, 55, sering melewatkan program rasmi mereka. 

“Bruni mahu tahu jika sama seperti Sarkozy, Michelle dan Obama membiarkan semua orang menunggu seperti itu,” tulis Jonanthan Alter, wartawan Amerika berpengaruh dalam sebuah buku baru mengenai jawatan Barack Obama. 

“Michelle tergelak dan berkata tidak,” tambah Alter, mengetengahkan sisi personaliti Bruni yang tidak diketahui ramai. 
Pasangan Sarkozy terkenal kerana sering tiba lewat ke acara rasmi. Pada 2008, mereka menyebabkan Putera Charles menunggu hampir 10 minit pada sambutan ke-90 pertempuran Verdun ketika Perang Dunia Kedua. 

Penulis itu amat yakin bahawa ‘seorang ketua negara’ dibiarkan menunggu ketika pasangan pertama Perancis itu beraksi, mungkin Ratu Elizabeth. 

Apabila Sarkozy dan Bruni tiba di Britain pada Mac 2008, mereka baru berkahwin sebulan sebelumnya dan walaupun agak berusia, mereka seperti pasangan muda baru bercinta, berkucupan dan berpelukan. 

Sarkozy juga lewat 10 minit untuk satu acara makan malam rasmi di Downing Street ketika kunjungan ke London tahun lalu, tetapi tidak ditemani Bruni. 

Sumber diplomatik di Paris berkata: “Sarkozy selalu lewat hadiri mesyuarat dan sering menimbulkan perasaan marah di kalangan pegawai kanan kerajaan di seluruh dunia kerana perkara ini. Ya! Mungkin baginda Ratu dibiarkan menunggu, namun beliau amat bersopan santun tanpa merujuk isu itu.” 

Sebelum berkahwin dua tahun lalu selepas pertemuan singkat 80 hari, Bruni-Sarkozy terkenal kerana sering bertukar katil, mengakui dalam satu temuramah ‘monogami membosankan saya.’ – Agensi

No comments:

Post a Comment