Search This Blog

Sunday, May 9, 2010

Mayat bogelSHAH ALAM – Mayat seorang lelaki dipercayai warga Bangladesh ditemui separuh bogel dengan kesan tikaman di perut, di kawasan tapak projek pembinaan Universiti Teknologi Mara (UiTM) Sungai Buloh, Gombak, pagi semalam.

Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan kira-kira jam 9.25 pagi, daripada seorang lelaki yang memaklumkan berhubung kejadian. 

Menurutnya, pemeriksaan awal pihaknya mendapati mayat mangsa terbabit ketika ditemui hanya memakai kain pelekat. 

“Siasatan awal turut menemui kesan luka seperti tikaman di bahagian perut sebelah kanan mangsa yang berukuran kira-kira 30 sentimeter. 

“Polis tidak menemui sebarang senjata yang mungkin digunakan suspek untuk membunuh mangsa selain tiada dokumen pengenalan diri ditemui bersamanya,” katanya menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada Sinar Harian, semalam. 

Abdul Rahim berkata, siasatan yang dijalankan pihaknya dengan pekerja-pekerja asing yang bekerja di kawasan tapak pembinaan di situ, mendapati mereka tidak mengenali mangsa berkenaan. 

Bagaimanapun, katanya, polis akan menjalankan siasatan serta semakan lanjut dengan rumah kongsi yang menempatkan pekerja warga asing dalam tempoh terdekat. 

Beliau berkata, polis masih belum dapat mengenal pasti motif sebenar kejadian dan siasatan dijalankan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

No comments:

Post a Comment