Search This Blog

Monday, May 24, 2010

Kelucahan melampau, guru dipenjara 10 bulanRASAH 21 Mei - Enam hari selepas Hari Guru disambut pada 16 Mei lalu, seorang guru penolong kanan di sebuah sekolah di sini dihukum penjara 10 bulan kerana melakukan kelucahan melampau terhadap anak muridnya, tiga tahun lalu.
Mohd. Harith Mohd. Nor, 42, dijatuhi hukuman tersebut oleh Mahkamah Majistret di sini hari ini selepas didapati bersalah atas tuduhan tersebut yang berlaku antara pukul 3 dan 4 petang, Mac 2007.
Dia disabitkan kesalahan merangsang murid berkenaan yang ketika kejadian berusia 11 tahun untuk melakukan kelucahan melampau di dalam pejabatnya di Sekolah Rendah Kebangsaan Wawasan Seremban 2.
Dia didakwa mengikut Seksyen 377E Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara lima tahun dan sebatan.
Majistret Noralis Mat bagaimanapun melepas dan membebaskan guru tersebut daripada dua lagi tuduhan sama yang didakwa dilakukan di dua tempat berasingan.
Bagi dua tuduhan tersebut, Mohd. Harith didakwa melakukan perbuatan sama di dalam sebuah kereta ketika dalam perjalanan ke Stadium Paroi sekitar pukul 8.30 pagi pada Oktober 2006.
Dia turut dituduh mengulangi perbuatan tersebut terhadap mangsa ketika berada di dalam sebuah kereta di Jalan Rasah sekitar pukul 3 petang pada Mac 2007.
Noralis membenarkan permohonan Mohd. Harith yang diwakili peguam, P. Jaya Prakash Rao untuk menangguhkan pelaksanaan hukuman sementara menunggu rayuan.

No comments:

Post a Comment