Search This Blog

Saturday, May 1, 2010

Ceria hantar borang

KUALA KETIL: “Kali terakhir kami berjumpa arwah Rabu minggu lalu apabila arwah tiba jam 9 malam bersama rakannya untuk menghantar borang nikah.
“Ketika itu, arwah kelihatan ceria, tetapi saya lihat badannya susut sedikit berbanding sebelum ini, namun berita kemalangan itu mengejutkan kami,” kata Yahya Shafie, 54, menceritakan pertemuan terakhir bersama bakal suami anaknya, Mohd Redzuan Abu, 28, yang terbabit kemalangan maut di Kilometer 281.6 Lebuhraya Utara-Selatan berhampiran Seremban, Negeri Sembilan, awal malam kelmarin.
Yahya berkata, dia hanya sempat berbual bersama bakal menantunya itu kira-kira dua jam kerana pada malam itu juga pada jam 11 malam, arwah mahu pulang ke tempat kerjanya di Ipoh, Perak.

“Sebelum pulang, saya mahu bekalkan kuih-muih untuk dia makan ketika dalam perjalanan, namun arwah menolak kerana katanya mahu berhenti di kedai makan.

“Arwah sebelum ini sudah empat kali datang ke rumah, namun saya tidak sangka, pertemuan malam itu yang terakhir,” katanya sedih.

Menurutnya, meskipun jarang bertemu, arwah seorang anak yang baik, malah dia menyukai arwah yang berbudi bahasa dan dilihat mampu membahagiakan anaknya, Nurhidayah.

No comments:

Post a Comment