Search This Blog

Wednesday, April 7, 2010

Perompak tembak rakan bawah pengaruh dadah?KUALA LUMPUR 6 April - Polis sedang menyiasat kemungkinan suspek yang menembak mati rakannya sendiri selepas merompak sebuah kedai emas di Plaza OUG, Jalan Klang Lama semalam, berada di bawah pengaruh dadah.
Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Muhammad Sabtu Osman berkata, tindakan nekad suspek menembak rakannya sendiri itu menggambarkan seolah-olah dia telah mengambil dadah sebelum melakukan rompakan.
Beliau dalam pada itu turut memuji tindakan pengawal keselamatan di kedai emas tersebut yang tidak mengejar suspek ketika mereka melarikan diri.
"Sekiranya suspek dikejar, ia mungkin mendorong penjenayah untuk melepaskan tembakan dan ini berisiko kepada pelanggan serta orang ramai yang berada dalam plaza ketika itu," katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur hari ini.
Semalam, seorang perompak sanggup menembak mati rakannya sendiri yang cedera ketika kedua-dua penjenayah itu melarikan lapan dulang barangan kemas dari sebuah kedai emas.
Kejadian pukul 2.40 petang berlaku di sebuah kedai emas di plaza berkenaan selepas dua penjenayah terbabit sedang meloloskan diri setelah mengaut barang kemas bernilai kira-kira RM500,000.
Ditanya mengenai laporan bedah siasat yang dilakukan ke atas penjenayah yang mati ditembak itu, Muhammad Sabtu berkata, polis masih menunggu keputusan laporan itu.

No comments:

Post a Comment