Search This Blog

Wednesday, April 7, 2010

Meniarap selamatkan kanak-kanak mangsa tikamBATU PAHAT 6 April - Tindakan dua beradik tidur meniarap mungkin menjadi 'penyelamat' buat mereka daripada mengalami kecederaan serius akibat ditikam dengan gunting oleh ibu kandung yang dipercayai mengalami masalah mental, semalam.
Jika kanak-kanak itu tidur terlentang, mereka mungkin mengalami kecederaan yang lebih teruk sekiranya tikaman itu mengenai organ di bahagian depan tubuh.
Ketua Polis daerah, Asisten Komisioner Ibrahim Mohd Aris berkata, beliau dimaklumkan oleh doktor bahawa mangsa bernasib baik kerana tidur meniarap kerana tikaman itu hanya mengenai bahagian belakang badan.
"Doktor memberitahu polis, jika kanak-kanak itu tidur terlentang, mungkin tikaman akan mengenai organ hadapan sekali gus menyebabkan kecederaan yang lebih serius," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
Semalam, dua beradik malang itu ditikam ibu mereka menggunakan gunting ketika sedang nyenyak tidur di rumah mereka di Bandar Putra Indah, Tongkang Pechah di sini.
Dalam kejadian kira-kira pukul 3 pagi itu, ibu kanak-kanak tersebut dipercayai mengalami tekanan mental dikatakan menikam belakang badan Zahirul Imran, 10, dan Mohd. Hazim Irsad, 8, manakala seorang lagi anaknya yang berusia enam tahun tidak dicederakan.
Menurut Ibrahim, pihaknya masih menunggu laporan lengkap berhubung tahap kesihatan mental wanita itu daripada pihak hospital untuk membantu siasatan.

No comments:

Post a Comment