Search This Blog

Monday, April 12, 2010

Empat GRO China diberkas

KLANG 11 April - Kelab malam yang menawarkan perkhidmatan seks kini bukan sahaja wujud di pusat-pusat bandar tetapi semakin popular di ladang kelapa sawit.
Awal pagi ini, sebuah bangunan usang di ladang kelapa sawit di Teluk Gong, Pandamaran di sini yang menyediakan kemudahan kelab malam dan hiburan, diserbu.
Berperanan sebagai mini kelab malam, pelanggan akan duduk dan minum dalam bangunan itu sebelum memilih pasangan yang rata-ratanya wanita warga China.
Selepas bersetuju dengan harga yang ditawarkan, pelanggan akan mencari tempat lain termasuk pusat-pusat hiburan di pusat bandar bersama wanita warga asing tersebut.
Ketua Polis Daerah Klang, Asisten Komisioner Mohamad Mat Yusop berkata, pihaknya menahan empat wanita warga China berusia lingkungan 20-an yang bekerja sebagai pegawai perhubungan pelanggan (GRO) di premis itu.
Kata beliau, operasi hasil maklumat orang ramai itu diketuai oleh Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Klang, Deputi Supritendan Roslan Ibrahim bersama 18 orang anggota polis mulai pukul 12 tengah malam hingga 2 pagi.
"Ketika serbuan, wanita warga asing itu sedang duduk di meja-meja yang disediakan bagi melayan tetamu.
"Polis percaya premis itu sebagai transit sebelum GRO dan pengunjungnya pergi berhibur di pusat-pusat hiburan lain di bandar ini," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
Mohamad menambah, keempat-empat wanita itu kini ditahan mengikut Akta Imigresen dan seorang lelaki tempatan berusia 50-an selaku penjaga premis turut ditahan empat hari bagi membantu siasatan.
Katanya, premis itu didapati beroperasi tanpa lesen daripada Majlis Perbandaran Klang (MPK).

No comments:

Post a Comment