Search This Blog

Thursday, March 11, 2010

Cari suspek, jumpa anak koma


SEREMBAN 10 Mac - Lain yang dicari lain pula yang dijumpai. Itulah kejadian yang berlaku apabila sepasukan anggota Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) negeri yang ingin memburu suspek kes dadah dalam satu operasi pada Khamis lalu.
Mereka bukannya menemui lelaki terbabit, sebaliknya menemui seorang kanak-kanak berusia lima tahun dalam keadaan koma di rumah suspek di Taman Tasik Jaya Paroi di sini.
Difahamkan, kanak-kanak malang yang merupakan anak suspek itu koma selepas terbabit dalam kemalangan jalan raya lima bulan lalu.
Pengarah AADK Negeri Sembilan, Abdul Rahman Hamid berkata, bertindak atas maklumat orang ramai, sepasukan anggotanya menyerbu rumah berkenaan kira-kira pukul 4 pagi Khamis lalu.
Katanya, dalam serbuan itu, suspek tiada di rumah namun pihaknya menemui kanak-kanak itu yang sedang terbaring atas sebuah katil.
"Suspek lelaki berusia 48 tahun ini dipercayai terlibat dengan aktiviti penagihan dadah jenis heroin," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
Menurut Abdul Rahman, ketika serbuan hanya isteri suspek yang berusia lingkungan 40-an berada bersama anak lelakinya itu.
Katanya lagi, anggota AADK yang bimbang dan prihatin terhadap nasib malang kanak-kanak itu kemudian mengarahkan isteri suspek mendapatkan bantuan sewajarnya.
"Hasil siasatan awal, keluarga terbabit termasuk kanak-kanak itu terlibat dalam kemalangan jalan raya lima bulan lalu di Port Dickson. Anak perempuan suspek dikatakan terkorban dalam nahas itu.
"Berikutan itu, kita mengarahkan isteri suspek supaya mendapatkan bantuan rawatan sewajarnya," katanya.

No comments:

Post a Comment