Search This Blog

Thursday, March 4, 2010

Berkhayal baik untuk mindaTONY BUZAN (kanan) menunjukkan buku Panduan Kemahiran Belajar Buzan di Genting Highlands semalam.


GENTING HIGHLANDS - Pengasas dan guru Peta Minda terkemuka dari Britain, melancarkan buku Panduan Kemahiran Belajar Buzan dalam versi bahasa Malaysia pertama di sini semalam.
Buku Panduan Kemahiran Belajar Buzan terbitan Utusan Publications & Distributors Sdn. Bhd. (UP&D) itu merupakan satu daripada siri empat buah buku yang bakal dilancarkan pada tahun ini.
Tiga buah buku yang lain ialah Buku Memori, Buku Peta Minda dan Peta Minda Untuk Bisnes.
Menurut Buzan, melalui buku berharga RM40 itu pembaca boleh mempelajari tentang teknik melakar kata kunci serta imej utama menerusi Peta Minda bagi meningkatkan memori mereka.

Tony Buzan


"Keupayaan berkhayal harus dipupuk untuk menghasilkan Peta Minda kerana melalui cara itu, orang ramai boleh memperbaiki daya konsentrasi, pemahaman serta mengaktifkan fungsi kedua-dua belah otak," katanya pada program Meneroka Minda-Minda Hebat anjuran Institut Aminuddin Baki (IAB) di sini semalam.
Turut hadir pada majlis itu ialah Pengarah Eksekutif UP&D, Dr. Ahmad Hairi Abu Bakar, Pengarah IAB, Datuk Abd. Ghafar Mahmud dan Pengarah Urusan Buzan Malaysia, Chris Tiew.

ORANG ramai membeli buku Tony Buzan di Genting Highlands semalam.


Maklumat lanjut mengenai buku itu boleh diperoleh dengan menghubungi UP&D di talian 03-92856577 atau layari laman web www.upnd.com.my. Untuk info tentang program Peta Minda Tony Buzan di Malaysia, sila hubungi Chris Tiew di talian 03-77828008 atau 012-6681928.

No comments:

Post a Comment