Search This Blog

Thursday, January 21, 2010

Tiga didakwa lakukan oral seks

MELAKA 19 Jan. – Tiga sahabat yang bertugas di Jabatan Perangkaan Negeri mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas tuduhan melakukan seks oral terhadap seorang wanita pada pertengahan tahun lalu.

Sulaiman Abdul Kadir, 30; Hezer Karsin, 25; dan Hamizan Wahit, 28, membuat pengakuan tersebut ketika pertuduhan masing-masing dibacakan secara berasingan.

Sulaiman didakwa melakukan seks oral terhadap wanita berusia 24 tahun itu di rumahnya di Rumah Awam Rumbia, dekat sini pada pukul 12.30 tengah malam, 2 Mei tahun lalu.

Dakwaan terhadapnya dibuat mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara 20 tahun dan sebatan jika sabit kesalahan.

Hakim Al Baishah Abd. Manan membenarkan lelaki itu dibebaskan secara ikat jamin RM8,000 dengan seorang penjamin dengan syarat tambahan tertuduh perlu melaporkan diri di Balai Polis Rumbia pada minggu pertama setiap bulan.

Di hadapan hakim yang sama, Hezer yang baru ditamatkan kontrak dengan jabatan tersebut didakwa bersubahat dengan Sulaiman melakukan perbuatan tersebut antara pukul 11.30 malam, 1 Mei dan 12.30 tengah malam, 2 Mei 2009 di tempat yang sama.

Dia dituduh mengikut Seksyen 109 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 377B Kanun Keseksaan.

Hezer juga didakwa atas satu lagi pertuduhan iaitu mencabul kehormatan mangsa pada pukul 11 malam, 1 Mei 2009 di dalam kereta jenis Proton Wira bernombor pendaftaran NBB6507 di Perindustrian Rumbia, dekat sini.

No comments:

Post a Comment