Search This Blog

Thursday, January 21, 2010

Teman wanita baru tahu

2010/01/21 KOTA BHARU: “Saya tidak menyangka cincin pemberian teman wanita ini menyebabkan saya terpaksa menempuh detik cemas di hospital.

“Namun, saya bersyukur kerana cincin itu berjaya dipotong,” kata penuntut Politeknik Kota Bharu (PKB), Mohd Muhaimin Mohd Izani, 21, yang lega selepas cincin aloi yang terlekat pada jari kelengkeng hingga menyebabkan ia bengkak, berjaya dipotong petang kelmarin.


Mohd Muhaimin berkata, ketika itu dia turut bimbang kemungkinan jarinya terpaksa dibedah sekiranya cincin itu gagal dipotong.


Katanya, dia bersyukur kerana jarinya diselamatkan apabila doktor menggunakan alatan lebih canggih untuk memotong cincin berkenaan di dalam bilik pembedahan.


“Walaupun dibius, namun saya dapat merasai kesan panas sambil melihat mata gergaji khas yang digunakan untuk memotong cincin seterusnya menyelamatkan jari saya,” katanya ketika ditemui, sejurus dibenarkan pulang dari Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) petang semalam.


Selain itu, Mohd Muhaimin berkata teman wanita yang menghadiahkan cincin terbabit turut melawatnya pagi semalam, selepas terbaca akhbar.

No comments:

Post a Comment