Search This Blog

Saturday, January 23, 2010

Empat ‘call girl’ gagal lolos

Empat ‘call girl’ gagal lolos


2010/01/23
E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

KUALA LUMPUR: Cubaan empat wanita warga asing dipercayai 'call girl' melarikan diri sejurus menyedari kehadiran pihak berkuasa yang melakukan serbuan tidak berhasil apabila ditahan di kawasan tempat letak kereta berdekatan sebuah hotel di sekitar Jalan Alor di sini, malam tadi.


Difahamkan, serbuan hasil maklumat dan risikan dilakukan sepasukan pegawai dan anggota dari Bahagian Perjudian, Maksiat dan Kongsi Gelap (D7) Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur (IPKKL) di spa sebuah hotel di kawasan berkenaan, kira-kira jam 9.30 malam.

Hasil pemeriksaan, polis mendapati dua wanita warga asing dalam spa berkenaan dipercayai sedang menunggu pelanggan manakala empat bertempiaran lari dan cuba meloloskan diri.


Tindakan nekad keempat-empat wanita berkenaan bagaimanapun tidak berhasil apabila diberkas polis ketika melalui kawasan tempat letak kereta dan semua mereka berusia 20 dan 25 tahun dibawa ke IPKKL untuk tindakan selanjutnya.

Ketua Turus D7 IPKKL, Deputi Superintendan Razali Abu Samah, berkata siasatan awal pihaknya mendapati wanita warga asing berkenaan masing-masing lima warga China dan seorang warga Indonesia menjalankan kegiatan 'call girl' dan pelacuran di spa terbabit.

No comments:

Post a Comment