Search This Blog

Thursday, January 21, 2010

Gadis cinta terhalang terjun flet

2010/01/21 GEORGETOWN: Akibat percintaannya dihalang ibu bapa, seorang gadis nekad terjun dari balkoni rumahnya di Tingkat 14, Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) Taman Manggis, Jalan Zainal Abidin di sini, petang kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.30 malam itu, J Janaki, 14, menyelinap keluar melalui balkoni dapur dan terjun dari rumahnya.


Jurucakap polis berkata, mangsa yang sudah berhenti sekolah itu ditemui mati di tingkat bawah flet berkenaan akibat parah di kepala selain kedua-dua kakinya patah.


Katanya, mangsa dipercayai bertindak demikian selepas bertengkar dengan bapanya yang menghalang percintaannya dengan seorang pemuda berusia 16 tahun yang tinggal di kawasan perumahan sama.


“Keluarga mangsa menghalang ‘percintaan muda’ itu apatah lagi kekasih gadis itu masih remaja dan tidak mempunyai pekerjaan.


“Selepas mengetahui mangsa sering berjumpa kekasihnya, bapanya mengurungnya sejak beberapa hari lalu, tetapi perhubungan mereka berterusan melalui telefon bimbit yang baru saja dibelikan kekasih Janaki,” katanya.


Bagaimanapun, pada hari kejadian, bapa mangsa menemui telefon bimbit yang digunakan secara bersembunyi itu dan melihat sistem pesanan ringkas (SMS) yang berunsur luahan cinta dihantar kekasih anaknya.


Katanya, bapanya dipercayai mencukur kepala mangsa hingga botak dan dikurung dalam rumah.


Bapa mangsa Jayabalan, 50-an, berkata keluarganya menghalang percintaan Janaki kerana dia masih terlalu muda dan ia tidak dapat menjamin masa depan berikutan usia kekasihnya juga masih di bawah umur dan tidak mempunyai pekerjaan tetap.Kongsi artikel ini menerusi media sosial


Kongsi Artikel | Facebook MySpace Google Twitter

No comments:

Post a Comment