Search This Blog

Monday, January 25, 2010

Bicara kes Roslin secara tertutup

010/01/25 KUALA LUMPUR: Bekas isteri pemain badminton negara, RoBicara kes Roslin secara tertutupslin Hashim, hari ini gagal mengetepikan tuntutan ganti rugi perkahwinan sebanyak RM53,460 yang difailkan bekas suaminya itu selepas Mahkamah Tinggi Syariah menolak bantahan awal wanita itu.

Mahkamah memerintahkan supaya satu perbicaraan diadakan bagi membolehkan Roslin dan bekas isterinya, Faizah Mohamad, mengemukakan keterangan dan bukti berhubung tuntutan itu.

Hakim Syarie Mohd Radzi Abdul Latif menetapkan kes itu dibicarakan pada 23 dan 24 Mac ini serta memerintahkan supaya ia dijalankan secara tertutup.

Pada 12 Ogos tahun lalu, Roslin, atau nama sebenarnya Muhammad Roslin

Hashim, 34, memfailkan tuntutan ganti rugi perkahwinan terhadap Faizah selepas kedua-duanya bercerai 12 hari selepas bernikah pada 30 Januari 2009.

Dalam pernyataan tuntutan itu, Roslin yang diwakili peguam Roslizam Rahim, menuntut pembayaran balik kos pembelian cincin, belanja urusan merisik dan pertunangan serta kos perbelanjaan perkahwinan termasuk sewa khemah, video, kasut pengantin, sewa hotel dan lain-lain.

No comments:

Post a Comment