Search This Blog

Friday, October 7, 2016

Warga emas temui ajal atas sofaRuang tamu rumah Mat Rasid dipenuhi runtuhan konkrit selepas dinding rumahnya dirempuh sebuah Suzuki Vitara yang terbabas di Jalan Permatang Pasir, Kampung Permatang Pasir, Sungai Dua, Seberang Perai kelmarin.


SEBERANG PERAI – Seorang lelaki warga emas menemui ajal ketika sedang berehat di atas sofa selepas rumahnya di Kampung Permatang Pasir, Sungai Dua di sini dirempuh sebuah kenderaan utiliti sukan (SUV) jenis Suzuki Vitara yang terbabas di Jalan Permatang Pasir malam kelmarin.
Mangsa, Mat Rasid Mat Shariff (gambar kecil), 67, disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian akibat kecederaan parah pada kepala setelah dilanggar kenderaan itu dan dihempap runtuhan dinding konkrit dalam insiden kira-kira pukul 10.30 malam.
Difahamkan, ketika kejadian, Mat Rasid baru sahaja selesai menonton televisyen dan dipercayai terlelap di atas sofa di ruang tamu tingkat bawah rumah dua tingkat separa batu tersebut.
Kakak mangsa, Kamariah, 68, berkata, adik bongsu daripada 13 adik-beradik itu sedang berehat selepas penat bekerja sebagai tukang rumah pada siang hari.
“Adik saya masih bujang dan tinggal bersendirian di rumah tersebut. Ketika kejadian dia mungkin sedang menonton te­levisyen selepas solat Isyak.
“Dia memang selalu tidur awal kerana penat bekerja sebagai tukang rumah pada siang hari. Dia kini sedang menyiapkan rumah milik anak saudaranya,” katanya dalam nada sayu ketika ditemui di lokasi kejadian malam kelmarin.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=1007&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm#ixzz4MLtTHo1j 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment