Search This Blog

Sunday, October 2, 2016

Wanita cemas diacu parang 15 minit


AZURA MOHAMAD
1 OKTOBER 2016
Wanita cemas diacu parang 15 minit

Wanita cemas diacu parang 15 minit Naib Pengerusi MCA Bahagian Kuala Krai, Suzie Chua menunjukkan kepala mangsa yang luka di pukul penjenayah, pagi tadi.
KUALA KRAI - Seorang wanita berdepan detik cemas kira-kira 15 minit apabila diacu parang panjang dalam kejadian samun di rumahnya di Kampung Keroh pagi tadi.

Ketika kejadian mangsa, Chong Chong Lan, 53, berada  di dalam rumah sementara suaminya Soh Kim Cheok, 60, baharu keluar rumah untuk ke tempat kerja.

Menceritakan detik cemas pagi tadi, Kim Cheok berkata, dia melihat lima lelaki, tiga daripadanya bertopeng berada di halaman rumahnya.

Menurutnya, melihatkan lima lelaki tidak dikenali itu, dia cuba menyelamatkan diri dengan berlari ke pagar utama.

"Dua daripada lelaki bertopeng mengejar dan memukul saya, menyebabkan saya jatuh.

"Tiga lagi masuk ke rumah  lebih kurang 15 minit," katanya kepada pemberita ketika ditemui di pekarangan Hospital Kuala Krai, petang tadi.

Kontraktor itu berkata, sebaik dia terjatuh, dua lelaki berkenaan mengikat tangannya ke belakang dan meminta wang.

Menurutnya, dia yang kesakitan akibat dipukul menjerit sambil meminta tolong.

"Kedua- dua lelaki itu kemudiannya mengambil jam tangan, beg duit serta dua telefon bimbit dari poket seluar saya.

"Tidak lama kemudian penduduk yang sedang minum pagi di kedai kopi berhampiran datang tetapi mereka tidak berani membantu kerana diacu dengan parang panjang," katanya.

Berikutan kejadian, mangsa kerugian lebih RM100,000 kerana pacuan empat roda, empat telefon bimbit, jam tangan serta wang tunai beberapa negara dianggarkan bernilai lebih RM4,000 turut dilarikan.

Mangsa yang cedera di kepala, lengan kiri dan kanan serta kaki kanan mendapatkan rawatan sebagai pesakit luar di Hospital Kuala Krai.

Ketua Polis Daerah Kuala Krai, Superintendan Abdullah Roning mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian.

No comments:

Post a Comment