Search This Blog

Sunday, October 30, 2016

Sah warga Malaysia ditahan


DUA rakyat Malaysia yang ditangkap minggu lalu dibawa ke Lapangan Terbang Antarabangsa Ngurah Rai untuk sidang akhbar kelmarin. - AFP

JAKARTA – Kedutaan Besar Malaysia di Indonesia semalam mengesahkan penangkapan dua rakyat Malaysia di Bali kerana didakwa terbabit dalam pengedaran dadah.

Duta Besar Malaysia ke Indonesia, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim berkata, pihak berkuasa Indonesia telah memberi maklumat rasmi mengenai penangkapan kedua-dua rakyat Malaysia terbabit yang berasal dari Selangor dan Negeri Sembilan.

“Kita mendapat maklumat rasmi yang mengesahkan bahawa dua rakyat Malaysia iaitu seorang pegawai sukan dan seorang penuntut universiti telah ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa Ngurah Rai di Bali setelah pihak berkuasa Indonesia menemui dadah dalam bagasi milik salah seorang daripada mereka,” katanya kepada Bernama di sini.

Zahrain berkata, pihak kedutaan telah menghubungi keluarga mereka di Malaysia bagi memaklumkan mengenai kejadian itu.Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=1030&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm#ixzz4OXRqCBOm
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment