Search This Blog

Friday, October 7, 2016

Remaja Texas dituduh sebabkan budak 10 tahun melecur teruk

DUNIA JUMAAT, 7 OKTOBER 2016 @ 9:56 AM

PITA polis di lokasi kejadian kebakaran dilakukan remaja menyebabkan budak lelaki berusia 10 tahun melecur teruk di Kerrville, Texas. - Foto AP

KERRVILLE: Seorang remaja Texas dituduh berbuat khianat dengan api selepas dia dikatakan melemparkan tabung gas yang sedang terbakar sehingga menyebabkan seorang budak lelaki berusia 10 tahun melecur teruk.

Pegawai di Kerrville, 112 kilometer ke barat laut San Antonio, berkata remaja itu ditahan pada Rabu. Pegawai tidak mendedahkan identitinya, yang didakwa dengan tuduhan memulakan kebakaran tahap pertama.

 Polis berkata, tong itu terbakar apabila juvana itu menyimbah minyak tanah ke atas api yang menyala dalam pondok dan melemparkan ia ke tepi, dan menyambar mangsa secara tidak sengaja.

Pegawai belum mendedahkan nama mangsa, tetapi keluarganya memberitahu media namanya Kayden Culp.

Ibu mangsa, Tristyn Hatchett, berkata 20 peratus tubuh anaknya terbakar, dari telinga ke perut, dan terpaksa diberi ubat pelali. Hatchett berkata, Kayden menunjukkan tanda autisme tetapi tidak pernah didiagnos menghidap masalah itu.

Ketua Polis David Knight berkata, empat juvana yang 'berkawan baik' sesama sendiri berada pondok berkenaan.

Knight yang tidak tahu bagaimana api dalam pondok itu dinyalakan, berkata juvana yang didakwa pada satu ketika meninggalkan pondok itu dan kembali dengan balang gas untuk menjadikan api lebih besar. Katanya, apabila api marah, juvana berkenaan melemparkan ia dan terkena mangsa.

 "Kami tiada bukti menunjukkan kecederaan dialami kanak-kanak itu dibuat dengan niat," katanya. - AP

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/199703

No comments:

Post a Comment