Search This Blog

Wednesday, October 5, 2016

Polis bantuan maut dilanggar

RABU, 5 OKTOBER 2016 @ 5:37 PM

Oleh Hamzah Osman bhnews@bh.com.my

KAMARUZAMAN Zainol Abidin, 44, maut.

 LANGKAWI: Seorang polis bantuan maut dilanggar motosikal ditunggang seorang lelaki yang cuba menceroboh kawasan pelabuhan di Dermaga Tanjung Lembung, di sini, hari ini.

Dalam kejadian jam 8.45 pagi itu, Kamaruzaman Zainol Abidin, 44, yang juga kakitangan Langkawi Port Sdn Bhd (Langkawi Port), meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan dialami.

 Pengurus Besar Langkawi Port, Muhd Nasir Abdul Aziz, berkata seorang lelaki bermotosikal tidak dikenali dikesan memasuki pelabuhan menerusi satu lorong sempit tanpa kebenaran pihak pelabuhan kira-kira jam 8 pagi.

 "Lelaki terbabit ditahan dan diarah meninggalkan pelabuhan tetapi ketika di pintu masuk pelabuhan, lelaki itu ditahan oleh Kamaruzaman untuk pemeriksaan.

 "Bagaimanapun, mangsa dilanggar dan jatuh tersembam ke tanah. Kami sudah membuat laporan mengenai kejadian di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Langkawi di sini dan kita serahkan kepada pihak berkenaan untuk menjalankan siasatan," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Langkawi Superintendan Dr Che Ghazali Che Awang, ketika mengesahkan kejadian berkata, mayat mangsa dihantar ke Hospital Langkawi (HL) untuk bedah siasat.

Kes disiasat mengikut Seksyen 337 Kanun Keseksaan kerana menyebabkan kecederaan dengan perbuatan membahayakan nyawa atau keselamatan diri orang lain.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/199138

No comments:

Post a Comment