Search This Blog

Thursday, October 6, 2016

Pelajar hilang dari sekolah ditemui di rumah rakan

KHAMIS, 6 OKTOBER 2016 @ 11:27 AM

Oleh Mohamed Farid Noh farid_noh@bh.com.my

BATU PAHAT: Pelajar perempuan tingkatan satu yang hilang lebih 17 jam selepas dihantar kakaknya ke sekolah di Simpang Lima, dekat sini, pagi semalam, ditemui di rumah rakannya, awal pagi tadi.

Seorang ahli keluarganya yang enggan dikenali memaklumkan BH bahawa pelajar berusia 13 tahun itu ditemui di Tongkang Pechah, dekat sini, jam 4.30 pagi tadi dengan bantuan pengguna media sosial yang prihatin.

Kehilangan pelajar itu mula viral di laman sosial lewat malam tadi selepas ahli keluarganya meminta bantuan masyarakat mengesan pelajar berkenaan yang tiba-tiba hilang dan gagal dikesan.

 Menerusi maklumat yang dimuatkan ahli keluarganya di laman sosial, pelajar terbabit kali terakhir dihantar ke sekolah berkenaan oleh kakaknya pada jam 11 pagi dengan memakai baju kokurikulum sekolah.

 Difahamkan, keluarga pelajar berkenaan mulai panik apabila dia tidak muncul keluar dari kawasan sekolah seperti biasa ketika waktu persekolahan tamat jam 6.45 petang semalam.

 Ahli keluarganya turut berjumpa pihak sekolah yang mengesahkan pelajar berkenaan tidak menghadiri kelas semalam dan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) sekolah menunjukkan pelajar itu keluar semula dari kawasan sekolah tidak lama selepas kakaknya menghantarnya.

 Mereka bagaimanapun tidak dapat memberikan maklum balas lanjut kerana kes itu sudah diserahkan kepada polis untuk siasatan.

"Alhamdulillah, adik perempuan kami berjaya ditemui dengan bantuan pengguna media sosial yang amat prihatin kerana menghubungi keluarga kami sebaik mengesan kelibat dia di kawasan Tongkang Pechah awal pagi tadi," katanya.

Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Abdul Wahib Musa mengesahkan kes berkenaan dan menyatakan polis sedang menjalankan siasatan lanjut.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/199365

No comments:

Post a Comment