Search This Blog

Sunday, October 2, 2016

Operator kilang maut motosikal terperosok bawah lori


MASTURAH SURADI
2 OKTOBER 2016
Operator kilang maut motosikal terperosok bawah lori

Operator kilang maut motosikal terperosok bawah lori Mangsa yang mengalami cedera parah maut di lokasi kejadian. Gambar kecil: Motosikal mangsa terperosok bawah lori selepas terlibat kemalangan di kilometer 49.5 Jalan Johor Bahru-Mersing berhadapan Hutan Lipur Panti malam tadi.
KOTA TINGGI - Hajat seorang operator mesin kilang yang perjalanan pulang ke rumah mertuanya tidak kesampaian apabila dia maut dalam kemalangan dengan sebuah lori di kilometer 49.5 Jalan Johor Bahru - Mersing berhadapan Hutan Lipur Panti malam tadi.

Mangsa, Farhan Aziz, 26, maut di lokasi kejadian selepas motosikal jenis Kawasaki Ninja ditunggang terperosok di bawah lori berkenaan.

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Rahmat Othman berkata, kejadian kira-kira jam 7.35 malam itu dipercayai berlaku apabila  lori dari arah Johor Bahru telah berhenti di tengah-tengah jalan untuk menyeberangi jalan sebelah kanan, sebelum dilanggar motosikal ditunggang mangsa dari arah Mersing.

"Motosikal tersebut yang menghala ke Kota Tinggi telah melanggar bahagian tengah lori berkenaan. Akibat dari kemalangan itu, penunggang telah mengalami kecederaan parah dan meninggal dunia di tempat kejadian.

"Motosikal mangsa turut mengalami kerosakan teruk akibat terperosok di bawah lori manakala lori hanya mengalami kerosakan kecil di bahagian tengah kiri lori. Pemandu lori berusia 52 tahun tidak mengalami sebarang kecederaan," katanya, hari ini.

Tambah Rahmat, hasil siasatan awal mendapati mangsa dalam perjalanan pulang dari tempat kerja di Kim Long menghala ke rumah mertua di Taman Laksamana.

Katanya, tempat kejadian merupakan jalan dua hala yang lurus serta terdapat garisan putih putus-putus di tengah jalan.

"Permukaan jalan kering dan cuaca baik pada malam hari ketika kejadian berlaku. Kawasan persekitaran merupakan kawasan hutan simpan yang mempunyai kawasan hentian rehat.

"Tiada saksi bebas menyaksikan kemalangan tersebut," katanya lagi.

Mayat mangsa dibawa ke Hospital Kota Tinggi untuk urusan bedah siasat manakala kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

No comments:

Post a Comment