Search This Blog

Thursday, October 6, 2016

OKU antara 50 penagih dadah ditahan di Besut


5 OKTOBER 2016
OKU antara 50 penagih dadah ditahan di Besut

OKU antara 50 penagih dadah ditahan di Besut Gambar hiasan
BESUT - Seorang Orang Kelainan Upaya (OKU) dan dua beradik adalah antara 50 penagih dadah yang ditahan dalam Op Tapis Bersepadu selama tiga hari di beberapa kawasan di daerah Besut.

Ketua Polis Daerah Besut, Superintendan Mohd Zamri Mohd Rowi berkata OKU berusia 27 tahun itu cacat pada tangan kirinya manakala dua beradik yang masing-masing berumur 28 dan 33 tahun, merupakan kakitangan awam.

Menurutnya operasi tersebut membabitkan empat pegawai dan 19 anggota dari Ibu Pejabat Polis Daerah Besut serta lima anggota Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) Besut.

"Siasatan ke atas dua beradik itu mendapati suspek berusia 33 tahun mula terlibat dengan penagihan pil kuda dari awal tahun ini manakala adiknya pula sejak tahun lepas dengan memperoleh bekalan daripada seorang pembekal tempatan," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Mohd Zamri berkata kesemua 50 suspek berusia antara 18 dan 53 tahun itu ditahan di rumah masing-masing dan direman selama empat hari untuk siasatan lanjut bermula semalam.

Kes disiasat mengikut Seksyen 15(1) Akta Dadah Berbahaya 1952. - Bernama

No comments:

Post a Comment