Search This Blog

Thursday, October 6, 2016

Lelaki mengaku salah ugut abang ipar


WARTAWAN SINAR HARIAN
6 OKTOBER 2016
Lelaki mengaku salah ugut abang ipar

Lelaki mengaku salah ugut abang ipar Muhamad Khairul Azhar dijatuhi hukuman penjara enam bulan oleh Mahkamah Majistret Kuala Terengganu, di sini, semalam, kerana menggugut abang iparnya menggunakan parang.
KUALA TERENGGANU - Seorang lelaki mengaku salah menggugut abang iparnya menggunakan sebilah parang ketika dihadapkan ke Mahkamah Majistret Kuala Terengganu, di sini, semalam.

Susulan pengakuan salah itu, Muhamad Khairul Azhar Ramli, 28, dari Penghadang Buluh, Chendering, di sini, dijatuhi hukuman penjara enam bulan oleh Majistret Abdul Hayyi Salim.

Keputusan dibuat selepas lelaki itu mengaku salah melakukan kesalahan mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana melakukan ugutan jenayah.

Berdasarkan pertuduhan, tertuduh didakwa melakukan ugutan jenayah dengan menggunakan sebilah parang terhadap mangsa yang berusia 32 tahun, sehingga menyebabkan ketakutan di sebuah rumah di Penghadang Buloh, Chendering, di sini, jam 10 pagi, pada 15 September lalu.

Pendakwaan dijalankan Pegawai Pendakwa, Inspektor Miky Dunstan Muda.

Mengikut fakta kes, mangsa yang berada di tempat kerja menerima panggilan daripada isterinya memaklumkan adik iparnya mengamuk kerana mahu mendapatkan wang.

Pengadu bergegas pulang ke rumah dan mendapati tertuduh sudah pulang dengan membawa motosikal milik abang ipar pengadu.

Dua ahli keluarga itu ke rumah tertuduh bagi mendapatkan semula motosikal tetapi kedatangan mereka disambut dengan balingan parang, selain turut diugut oleh tertuduh.

Pengadu kemudian membuat laporan polis untuk tindakan lanjut.

No comments:

Post a Comment