Search This Blog

Wednesday, October 5, 2016

Lelaki godam papan iklan, siar filem lucah mungkin kena 6 tahun

RABU, 5 OKTOBER 2016 @ 5:07 PMFILEM lucah disiarkan selama 10 minit pada waktu puncak di kota Jakarta.
JAKARTA: Seorang lelaki Indonesia yang ditahan selepas menggodam sebuah papan iklan elektronik dan menyiarkan filem lucah pada waktu puncak di kota ini, boleh dipenjara hingga enam tahun, kata polis hari ini.

Filem Jepun berjudul "Watch Tokyo Hot" disiarkan selama 10 minit pada skrin pengiklanan itu Jumaat lalu di sebuah persimpangan utama di kota itu, menyebabkan pengguna jalan raya terkejut dan takut.

Bekalan elektrik pantas diputuskan dari skrin gergasi yang dipanggil "videotron" itu, namun seorang pengguna jalan raya sempat merakam adegan panas menggunakan telefon dan menyebarkannya di media sosial.

Polis dan pakar jenayah siber berjaya mengesan penjenayah itu dan menahan seorang penganalisis teknologi maklumat berusia 24 tahun di pejabatnya.

Suspek yang dirahsiakan identitinya itu mengaku bersalah dan boleh dipenjara sehingga enam tahun kata ketua polis Jakarta, Mochamad Iriawan.

Akses ke laman web pornografi disekat di Indonesia dan babak romantis dalam filem dan televisyen sering dikaburkan atau dipotong oleh badan penapis filem. - AFP

No comments:

Post a Comment