Search This Blog

Wednesday, October 5, 2016

Bunuh rebut stikMORRIS

GRAY


Agensi
Memphis, Amerika Syarikat: Kerana berebut sepotong stik, seorang lelaki di sini sanggup membunuh cucunya sendiri apabila menikam mangsa dengan pisau.

Harold Gray, 65, didapati bersalah oleh mahkamah di sini atas tuduhan membunuh cucunya, Anthony Morris, 31, dalam satu pertengkaran pada 25 April 2014.

Menurut dokumen mahkamah, pertengkaran tercetus selepas Morris mahu mengambil sepotong stik di dalam peti sejuk di rumah mereka.

Gray yang mabuk ketika itu terus memarahi Morris kerana dia juga mahu memakan stik berkenaan sehingga berlaku pertengkaran antara mereka.

Secara tiba-tiba Gray mencapai pisau di dapur dan terus menikam cucunya di bahagian pangkal paha.

Isteri Gray, Mildred memberitahu mahkamah, dia cuba menghentikan pendarahan di paha Morris sementara menunggu ambulans tiba.

Bagaimanapun, Morris meninggal dunia akibat kehilangan banyak darah.

Mildred berkata, Gray mempunyai ketagihan arak yang teruk dan bertahun-tahun dia cuba membantu masalah suaminya itu.

“Apabila dia mabuk sikapnya seperti syaitan.

“Saya mahu dia berada di dalam penjara untuk tempoh yang lama. Saya berharap dia terus kekal di situ,” katanya kepada mahkamah.

Gray tidak memberi keterangan tetapi peguamnya memberitahu mahkamah, lelaki itu tidak berniat untuk membunuh cucunya itu.

Selepas mendengar hujah kedua-dua pihak, Hakim Mahkamah Jenayah, Paula Skahan membuat keputusan Gray bersalah membunuh cucunya sendiri.

Hakim menetapkan 4 November ini sebagai tarikh hukuman dibacakan terhadap Gray.
Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 4 Oktober 2016 @ 8:55 AM

No comments:

Post a Comment