Search This Blog

Sunday, October 2, 2016

Bagi sumbat
LIMA kambing dalam kereta Myvi dipercayai dicuri dalam kejadian di Batu 3 Jalan Tanjung Tualang, Batu Gajah.


Muhammad Apendy Issahak
apendy@hmetro.com.my


Batu Gajah: Tindakan tujuh lelaki termasuk seorang pelajar tingkatan lima mencuri lima kambing jantan milik seorang penduduk di Batu 3, Jalan Tanjung Tualang, di sini, dengan memuatkan haiwan itu dalam sebuah kereta Perodua Myvi gagal apabila ditahan, kelmarin.

Dalam kejadian jam 2.30 pagi itu, seorang daripada suspek berjaya diberkas selepas bergelut dengan beberapa penduduk kampung termasuk pemilik kambing berkenaan ketika berada di kandang kambing terbabit.

Ketua Polis Daerah Batu Gajah Asisten Komisioner Mohd Nasri Omar berkata, pihaknya menerima maklumat mengenai kejadian jam 4.36 pagi daripada pemilik kambing berkenaan Muhammad Saifuddin Mohamad Shahran, 25, yang memaklumkan tangkapan seorang lelaki yang cuba mencuri kambingnya.

“Berdasarkan maklumat daripada pemilik berkenaan, pada jam 2.30 pagi dia menerima panggilan telefon daripada seorang kawan beritahu kandang kambing miliknya yang terletak berhampiran kawasan pelupusan sampah Majlis Daerah Batu Gajah di Batu 3, Jalan Tanjung Tualang dimasuki orang.

“Suspek yang berjaya diberkas oleh pemilik dan penduduk kampung itu turut mengaku melakukan kegiatan curi itu bersama enam lagi kawannya yang sudah melarikan diri dan suspek kemudian diserahkan kepada polis yang tiba di tempat kejadian,” katanya.
Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 2 Oktober 2016 @ 5:20 AM

No comments:

Post a Comment