Search This Blog

Wednesday, September 28, 2016

Wanita tinggal bersama mayat

Oleh MALINDA ABDUL MALIK

Anggota polis membawa keluar bungkusan mengandungi mayat dua kanak-kanak yang ditemui di sebuah pangsapuri di Taman Sri Sinar di Segambut kelmarin. (Gambar kecil) Isteri Cheah Hing Soon, direman lima hari bermula semalam untuk membantu siasatan kes kematian suami dan dua anaknya.

KUALA LUMPUR – Beberapa minggu lalu, seorang penganggur, Cheah Hing Soon didakwa telah membunuh anaknya, Kai Sze yang berusia tiga tahun.

Sejak itu, mayat kanak-kanak perempuan tersebut disimpan di dalam bekas plastik dan dibiarkan di sebuah bilik di satu unit pangsapuri di Taman Sri Sinar, Segambut dekat sini.

Beberapa hari selepas kematian Kai Sze, Hing Soon, 34, dipercayai membunuh pula bayinya, Kai Wen yang baru ber­usia tujuh bulan.

Mayat Kai Wen seperti juga mayat kakaknya, dimasukkan ke dalam bekas plastik dan dibiarkan dalam bilik di rumah sama.

Bagaimanapun, pada Ahad lalu, Hing Soon pula mati didakwa membunuh diri selepas meminum racun.

Mayatnya ditemui terbaring di atas tilam di bilik utama.

Walaupun rumah yang disewa pada harga RM1,000 sebulan itu bergelimpangan tiga mayat namun isteri Hing Soon yang juga ibu kepada dua beradik itu tetap merahsiakan perkara tersebut.

Dia tergamak tinggal bersama mayat ahli keluarganya dalam keadaan rumah tidak ter­urus serta berbau busuk mayat.Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0928&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_01.htm#ixzz4LVGWTK3p
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment