Search This Blog

Friday, September 30, 2016

Tinggal dengan mayat anak selama 20 tahun


29 SEPTEMBER 2016
Tinggal dengan mayat anak selama 20 tahun

Rangka tersebut masih dalam keadaan utuh ketika dijumpai.

NEW YORK -  Seorang pengumpul warga emas yang buta dikatakan telah tinggal bersama dengan mayat anaknya yang mati sejak 20 tahun yang lalu lapor New York Post.

Warga emas tersebut, Rita Wolfensohn selama ini menyangkakan anaknya itu meninggalkan rumah tanpa berkata apa-apa ketika ditanya mengenai penemuan rangka tersebut, dia juga dengan yakin menjawab anaknya sudah berpindah.

Pihak polis menyifatkan penemuan ini seperti dalam babak dalam sebuah filem seram Hitchcock yang terbaik.

Rangka tersebut dijumpai oleh adik ipar Wolfensohn, Jossete Buchman ketika dia pergi ke rumahnya untuk mengambil barang ketika wanita itu dirawat di hospital.

“Apabila saya tiba di tempat kejadian, kelihatan satu rangka yang lengkap berpakaian jeans, stoking dan juga baju t-shirt sedang terbaring dalam keadaan meniarap di atas sebuah tilam nipis di atas lantai.

“Ia seperti babak di dalam filem Psycho. Bau makanan yang reput telah menggantikan bau busuk daging mereput,” kata seorang pegawai polis awam.

Pihak berkuasa masih belum mengenal pasti rangka mayat tersebut namun percaya bahawa itu merupakan anak Wolfensohn dan ia meninggal dunia atas sebab semula jadi.

Rekod awam menunjukkan bahawa Wolfensohn mempunyai dua orang anak lelaki iaitu Michael dan Louis. Michael meninggal dunia pada tahun 2003 pada umur 38 tahun manakala Louis pula sudah tidak kelihatan sejak 20 tahun yang lalu.

No comments:

Post a Comment