Search This Blog

Wednesday, September 7, 2016

Telan 60 kapsul berisi kokain

Oleh NOOR HASLIZA NUSI

SALAH satu daripada 60 kapsul kokain yang ditelan lelaki warga Afrika Selatan selepas ditahan di LTAPP, Bayan Lepas, George Town pada Sabtu lalu.

GEORGE TOWN – Tindakan licik seorang pelancong lelaki warga Afrika Selatan menelan 60 kapsul kokain bernilai RM267,300 bagi mengaburi mata pihak berkuasa terbongkar selepas dia ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang (LTAPP), Bayan Lepas di sini Sabtu lalu.

Lelaki berusia dalam lingku­ngan 30-an yang bekerja sebagai jurutera itu diberkas sepasukan polis dari Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) negeri di Balai Ketibaan LTAPP kira-kira pukul 9.15 pagi.

Suspek yang ditemui dalam keadaan mencurigakan dikatakan membawa bersama satu bagasi berisi pakaian dan beg silang me­ngandungi barangan peribadinya.

Ketua Polis negeri, Datuk Abdul Ghafar Rajab (gambar kecil) berkata, semakan mendapati, suspek telah menaiki kapal terbang dari Sao Paolo, Brazil sebelum transit di Singapura dan tiba di Pulau Pinang pada hari sama.Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0907&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm#ixzz4JWS8RjoH
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment