Search This Blog

Friday, September 9, 2016

Mayat tanpa berpakaian ditemukan di rumah burung


09 September 2016 3:04 PM


JOHOR BAHRU9 Sept.- Mayat seorang lelaki tanpa berpakaian ditemukan di bangunan rumah burung terbiar kawasan kebun kelapa sawitdi Kampung Kota Dalam, Ayer Hitam, semalam.
 Abdul Wahib Musa
Abdul Wahib Musa
Ketua Polis Daerah Batu Pahat, ACP Abdul Wahib Musa berkata, mayat dalam keadaan tertiarap di tepi dinding luar bangunan rumah burung itu terdahulu ditemukan orang awam sebelum menghubungi polis kira-kira pukul 3.05 petang untuk tindakan lanjut.
"Siasatan mendapati mayat terbabit merupakan seorang lelaki berumur 38 tahun. Si mati merupakan penagih dadar tegar yang tinggal di kawasan kira-kira satu kilometer dari jalan utama Ayer Hitam tersebut sejak awal tahun ini," katanya di sini, hari ini.
Abdul Wahib berkata, lelaki terbabit disyaki meninggal dunia sejak empat hari lepas berdasarkan mayatnya yang sudah reput dan berulat.
Beliau berkata, pemeriksaan awal pada mayat didapati tiada kesan jenayah dan mayat dihantar ke Hospital Sultanah Nora Ismail, Batu Pahat untuk bedah siasat.
"Si mati yang pernah ditangkap beberapa kali kerana menagih dadah telah dicam oleh bapa saudaranya.
"Difahamkan, si mati yang merupakan anak bongsu dari tiga beradik juga tiada dokumen pengenalan diri kerana ibu bapanya tidak mendaftarkan kelahirannya," katanya.
Menurut Abdul Wahib, kes berkenaan diklasifikasikan sebagai mati mengejut.- BERNAMA
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/mayat-tanpa-berpakaian-ditemukan-di-rumah-burung-1.380745#sthash.11nqULUt.dpuf

No comments:

Post a Comment