Search This Blog

Tuesday, September 27, 2016

Bayi ditinggalkan di tiang surau

Oleh KAMARIAH KHALIDI
Seorang bayi lelaki yang masih bertali pusat dan dibalut dengan sehelai kain batik ditemui di sebuah surau Setapak Jaya, Kuala Lumpur kelmarin.

KUALA LUMPUR – Jemaah surau yang baru selesai menunaikan solat Zuhur di sebuah surau di Setapak Jaya di sini kelmarin terkejut apabila menemui seorang bayi lelaki yang masih bertali pusat ditinggalkan di tepi tiang surau berkenaan.

Dalam kejadian kira-kira pukul 1.45 tengah hari, bayi yang dibalut dengan sehelai kain batik berwarna hijau itu ditemui salah seorang jemaah surau sebelum melaporkan pe­nemuan tersebut kepada pihak polis.

Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Mohamad Roy Suhaimi Sarif berkata, menurut para jemaah yang menunaikan solat di surau itu, semasa kejadian, mereka tidak nampak mana-mana individu yang mencurigakan meninggalkan bayi tersebut.

“Hasil pemeriksaan awal mendapati, surau berkenaan tidak dilengkapi rakaman televisyen litar tertutup dan tiada sebarang nota atau barangan bayi ditemui bersama bayi malang itu.

“Bayi lelaki itu kemudiannya dibawa ke Hospital Kuala Lumpur untuk menjalani pemeriksaan dan rawatan lanjut,” katanya dalam satu kenyataan di sini semalam.Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0927&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_10.htm#ixzz4LQYWMxjn
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment