Search This Blog

Friday, September 9, 2016

Ancam polis, 2 penagih dadah dipenjara

JUMAAT, 9 SEPTEMBER 2016 @ 1:00 PM

Oleh Siti Sofia Md Nasir siti.sofia@bh.com.my

 ANGGOTA polis membawa tertuduh, Al Bawardi Muhammad Yunus (kanan) dan Mohd Zambry Mohd Yusof ke mahkamah atas tuduhan mengancam polis bantuan di Pusat Serenti Kampung Selamat, 31 Ogos lalu. - Foto Amir Irsyad Omar

BUTTERWORTH: Dua penagih dadah dipenjara dua tahun oleh Mahkamah Majistret di sini, hari ini, selepas mengaku bersalah terhadap tuduhan mengancam polis bantuan di Pusat Serenti Kampung Selamat, 31 Ogos lalu.

 Mohd Zambry Mohd Yusof, 35, dan Al Bawardi Muhammad Yunus, 38, membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Muhammad Firdaus Abdul Wahab.

Mengikut kertas pertuduhan, kedua-dua tertuduh yang sedang menjalani rawatan dan pemulihan sejak 26 Ogos lalu, didakwa mengancam polis bantuan yang bertugas di Pusat Serenti Kampung Selamat, di sini, kira-kira jam 7.30 malam, 31 Ogos lalu.

Mereka didakwa mengikut Seksyen 20(1)(d) Akta Penagih Dadah (Rawatan dan Pemulihan) 1983 dan jika sabit kesalahan boleh didenda atau penjara tidak lebih tiga tahun atau kedua-duanya.

 Kes dikendalikan Pegawai Pendakwa Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) Pulau Pinang, Mohd Hamdan Syatri Ab Halim, manakala Mohd Zambry dan Al Bawardi diwakili peguam dari Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan, Mohd Faizal Hashim.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/191203

No comments:

Post a Comment