Search This Blog

Sunday, September 4, 2016

22 wanita di New Dehli berjaya diselamatkan sebelum di jual


03 September 2016 10:05 PMNEW DEHLI 3 Sept. - Pihak berkuasa India berjaya menyelamatkan 22 wanita muda warga Nepal yang dipercayai menjadi mangsa penyeludupan manusia oleh sebuah sindiket malam kelmarin.
Kesemua wanita itu bakal diterbangkan ke Asia Barat, antaranya Qaatar berdasarkan maklumat yang diberikan oleh mereka selain daripada maklumat tertera dalam visa mereka.
Beberapa anggota Cawangan Jenayah Berat India menyerbu sebuah hotel dekat Lapangan Terbang Antarabangsa New Delhi pagi kelmarin selepas mendapat maklumat daripada kedutaan Nepal.
Ketua Pesuruhjaya Polis New Dehli, Ravindra Yadav berkata, salah seorang daripada mangsa berjaya melarikan diri daripada hotel tersebut sebelum bertindak memaklumkan kepada kedutaan Nepal.
“Seramai 22 wanita diselamatkan dalam serbuan itu. Kami sudah mengenal pasti dua tertuduh tetapi suspek berjaya melarikan diri, kita masih lagi menyiasat dan tidak menolak ini didalangi oleh sindiket besar.
“Kesemua wanita ini akan memberikan kenyataan mereka di mahkamah pada hari ini,” katanya. -AFP
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/luar-negara/22-wanita-di-new-dehli-berjaya-diselamatkan-sebelum-di-jual-1.378094#sthash.Vo36olaf.dpuf

No comments:

Post a Comment