Search This Blog

Friday, August 12, 2016

Remaja diberkas ceroboh kem


Seorang remaja yang lengkap berpakaian ala tentera diberkas ketika hendak menceroboh Kem Majidee di Johor Bahru, Johor kelmarin.


JOHOR BAHRU – Tindakan berani seorang remaja menceroboh Batalion Kesepuluh Rejimen Askar Melayu Diraja (10 RAMD) di Kem Majidee, Jalan Tanjung Labuh, Batu Pahat dekat sini dengan memakai pakaian celoreng memakan diri apabila dia diberkas kelmarin.
Suspek berusia 17 tahun tersebut diberkas oleh anggota tentera yang bertugas di pintu utama ketika remaja berkenaan cuba memasuki kem berkenaan dengan menunggang sebuah motosikal jenis Demak pada pukul 11.55 pagi.
Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Abdul Wahid Musa berkata, anggota bertugas telah meminta suspek memperkenalkan diri namun dia gagal mengemukakan sebarang dokumen menyebabkan dia diberkas dan diserahkan kepada polis.
Katanya, soal siasat mendapati suspek yang tinggal sebatang kara selepas kematian ibu dan bapanya bertindak demikian kerana terlalu minat untuk menjadi seorang anggota tentera.
“Berpandukan pada maklumat, polis kemudian telah menyerbu rumah suspek dan merampas pelbagai peralatan ketenteraan seperti baju celoreng, beg dan kasut yang disyaki dibeli sendiri oleh suspek sejak tiga tahun lalu.
“Suspek bekerja sebagai pelayan di sebuah restoran di Batu Pahat dan baru kematian bapa lima hari lalu manakala ibunya telah meninggal dunia ketika suspek berusia tujuh tahun,” katanya ketika dihubungi di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0812&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm#ixzz4H4UpxtGE 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment