Search This Blog

Friday, August 12, 2016

Mangsa nahas ayah, kembar sendiri

Oleh KASANABILA KAMARUL ZAMAN

Azlan bersama sepasukan anggota bomba datang untuk membantu operasi kemalangan di Jalan Kampung Bukit Nanas, Kuala Terengganu semalam sebelum mengetahui empat mangsa yang maut rupa-rupanya ayah, kembar dan dua saudaranya sendiri.

KUALA TERENGGANU – Hancur luluh hati seorang anggota bomba bantuan selepas mendapati dua daripada empat mangsa maut yang dikeluarkannya dari sebuah kereta dalam nahas jalan raya di Jalan Kampung Bukit Nanas, Tepoh di sini semalam rupa-rupanya mayat ayah dan kembarnya sendiri.

Anggota tersebut, Azlan Mustapa, 32, berkata, akibat keadaan kereta Proton Saga FLX yang remuk teruk selepas dirempuh sebuah lori tiga tan, dia sendiri pada awalnya tidak menyangka mangsa yang maut di dalam kereta itu ialah bapanya, Mustapha Abdullah, 60, dan kembarnya, Azman.

Turut terkorban dua saudaranya, Mohd. Sabri Ngah, 48, dan Alif Faizal Ibrahim@Ismail, 26.

“Saya pada mulanya tidak mengesyaki apa-apa dan menjalankan tugas seperti biasa, tambahan pula keadaan kereta berkenaan sangat teruk dan nombor pendaftaran juga tidak jelas.

“Tetapi saya kemudiannya sangat terkejut apabila melihat kad pengenalan mangsa yang kesemuanya merupakan ahli keluarga saya termasuk ayah dan kembar saya. Saya tergamam melihat jenazah mereka sebelum ditenangkan oleh ketua operasi,” kata Azlan ketika ditemui di Jabatan Perubatan Forensik Hospital Sultanah Nur Zahirah di sini semalam.

Azlan yang sudah dua tahun bertugas sebagai anggota bomba bantuan berkata, dia bagaimanapun reda dengan kejadian tersebut, malah tidak patah semangat untuk terus bertugas.Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0812&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_01.htm#ixzz4H6lrBoPc
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment