Search This Blog

Monday, August 1, 2016

Ibu, anak dakwa dirogol beramai-ramai

AHAD, 31 JULAI 2016 @ 8:21 PM


NEW DELHI: Seorang ibu dan anak perempuannya menjadi mangsa rogol beramai-ramai enam lelaki di kawasan padang, di pinggir New Delhi, lapor polis, hari ini.

Ketua Polis New Delhi, Daljeet Chaudhary berkata, kenderaan dua beranak itu ditahan sekumpulan lelaki di kawasan lebuh raya sebelum mereka diheret keluar dan dirogol.

Chaudhary berkata, selepas dirogol mereka kemudian di ikat dengan tali dan semua barangan milik mereka dirompak ketika melakukan serangan itu.

Susulan itu, polis menahan 16 orang suspek dan masih mencari suspek utama kejadian yang berlaku di negeri Uttar Pradesh, kira-kira 65 kilometer ke selatan New Delhi.

"Suspek utama sudah dikenal pasti. Kami berusaha menangkap secepat mungkin untuk didakwa dan dipenjarakan mengikut undang-undang yang ketat," kata Chaudhary.

India adalah antara negara yang mengenakan hukuman berat terhadap perogol dan kejadian dua beranak itu adalah kes terbaharu membabitkan serangan seksual ganas di negara yang kerap berlaku kes serangan seksual. - AFP

No comments:

Post a Comment