Search This Blog

Wednesday, August 3, 2016

Dua peragut dirempuh pacuan empat roda


03 Ogos 2016 12:59 AMSEREMBAN 2 Ogos – Tindakan dua lelaki meragut di sebuah restoran dekat Senawang membawa padah apabila motosikal yang dinaiki mereka dirempuh oleh sebuah kenderaan pacuan empat roda, semalam.
Dalam kejadian pada pukul 4.20 petang di Taman Guru itu, kedua-dua suspek cuba me­larikan diri selepas meragut beg ta­ngan salah seorang daripada dua wanita yang sedang makan di restoran tersebut sebelum mereka dirempuh seorang lelaki yang menyaksikan kejadian tersebut.
Pemandu ken­deraan pacuan empat roda itu nekad merempuh motosikal suspek selepas menyaksikan pekerja restoran mengejar mereka.
Kedua-dua suspek terjatuh dari motosikal sebelum ditangkap oleh pekerja restoran dan diserahkan kepada polis.
Kejadian itu kemudiannya viral di laman sosial Facebook apabila gambar insiden berkenaan dimuat naik oleh orang awam.
Sementara itu, Ketua Polis daerah, Asisten Komisioner Mu­hamad Zaki Harun berkata, suspek yang berumur 31 dan 32 tahun itu diberkas berhampiran Taman Desa Duranta, 200 meter dari tempat kejadian.
“Siasatan awal mendapati mereka menggunakan motosikal Yamaha LC135 dengan nombor pendaftaran palsu.
“Seorang daripada suspek mempunyai rekod jenayah berkaitan samun berkumpulan pada 2010 dan mereka direman selama tujuh hari bermula hari ini sehingga 8 Ogos untuk disiasat mengikut Seksyen 395 Kanun Keseksaan iaitu samun berkumpulan,” katanya. 

- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/dua-peragut-dirempuh-pacuan-empat-roda-1.365908#sthash.nnrRJPRZ.dpuf

No comments:

Post a Comment