Search This Blog

Friday, August 12, 2016

Bayi 14 bulan mati dilanggar kereta datuk sendiri


GAMBAR kenangan Ahmad Syawal (tengah) bersama ibu dan bapanya sebelum bayi berusia 14 bulan itu maut dilanggar kereta dipandu datuknya di Taman Darul Iman, Bukit Kuang, Kemaman semalam.


KEMAMAN – Seorang bayi lelaki berusia 14 bulan maut selepas dilanggar kereta yang dipandu datuknya dalam kejadian­ di hadapan rumah keluarga itu di Taman Darul Iman, Bukit Kuang di sini pagi semalam.
Dalam kejadian pukul 8.40 pagi itu, mangsa, Ahmad Sya­wal Anaqi Ahmad Fadzi meninggal dunia ketika mendapatkan rawatan di Unit Kecemasan Hospital Kemaman akibat kecederaan parah pada kepala.
Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Mohd. Said Ibrahim ketika dihubungi berkata mangsa telah dilanggar oleh datuknya yang berusia 59 tahun ketika hendak mengundurkan keretanya.
Mangsa dikatakan merangkak keluar dari rumahnya kerana pintu gelongsor kaca rumah itu terbuka.
“Datuk mangsa tidak me­nyedari cucunya itu merangkak keluar ketika dia membuka pintu dan masuk ke dalam kereta yang diletakkan kira-kira lima meter dari rumah,” katanya.
Jelas Mohd. Said, ketika kejadian, datuk mangsa itu mahu mengalihkan kereta Perodua Axia yang diletakkan dekat simpang ke hadapan rumah.
“Datuk mangsa terdengar sesuatu bunyi di bahagian belakang keretanya dan keluar untuk meninjau apa yang berlaku sebelum melihat cucunya terbaring dalam kea­daan ber­darah di kepala di tepi kereta” katanya.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0812&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_04.htm#ixzz4H4UTMqf5 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment