Search This Blog

Thursday, June 9, 2016

Makmal dadah di kondo mewahANGGOTA polis mengangkat dadah dan peralatan memproses dadah dari kediaman suspek di Bayan Lepas Isnin lalu.


GEORGE TOWN – Kelicikan sepasang suami isteri yang menjadikan kediaman sewa mereka di sebuah kondominium mewah di Bayan Lepas di sini sebagai makmal memproses pelbagai jenis dadah sintetik bernilai RM1.2 juta akhirnya terbongkar selepas diserbu polis Isnin lalu.
Dalam operasi di tingkat 12 kondominium itu pada pukul 3.05 pagi, kedua-dua mereka yang berketurunan Cina berusia 31 dan 35 tahun diberkas selepas polis terlebih dahulu membuat pemeriksaan di dalam sebuah kereta suspek lelaki di parkir kondominium berkenaan.
Hasil pemeriksaan lanjut, polis menemui sepeket plastik lutsinar berisi syabu seberat 12.5 gram di dalam kereta jenis Hyundai yang dipercayai sering dipandu suspek lelaki tersebut.
Timbalan Ketua Polis negeri, Datuk A. Thaiveegan berkata, serbuan dijalankan hasil risikan pasukannya dan maklumat orang awam mengenai kegiatan pasangan yang tidak mempunyai sebarang pekerjaan itu.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0609&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm#ixzz4B1pikG5a 
Hakcipta terpelihara 

1 comment: